Return to site

Buitenspeeldag 2016!

Amsterdam Nieuw-West

De Nationale Buitenspeeldag is een dag waarbij heel Nederland zich inzet om zo veel mogelijk kinderen uit het huis te krijgen en met elkaar laten spelen. De eerste grote stap wordt gezet door de kinderzender Nickelodeon, die in de middag zijn zender ‘uit’ zet zodat er geen programma’s worden uitgezonden.

Afgelopen woensdag was het weer zo ver. Ook in Amsterdam Nieuw-West werden activiteiten georganiseerd voor de spelende jeugd.

In samenwerking met Eigenwijks heeft Young Society geholpen aan deze geweldige middag. Trainers van Young Society hebben de afgelopen weken scholieren van het MBO college West begeleid in de aanloop naar de buitenspeeldag. Deze hele groep heeft de koppen bij elkaar gestoken om op twee locaties van de Huizen van de Wijk; de Honingraat en het Pluspunt, om te toveren tot een speelparadijs. 

En het resultaat mag er wezen!

De lucht was blauw, de zon scheen fel en de bezoekers hadden een grote glimlach op hun gezicht. Jong en oud zagen bij aankomst allerlei verschillende activiteiten staan, waar per direct mee gespeeld kon worden. Zo konden de aller jongste bezoekers genieten van het vissen van opblaas eendjes in een verkoelend zwembadje, werden veel van hun omgetoverd tot vlinder of piraat door middel van schmink en waren er ook Oudhollandse spelletjes aanwezig zoals koekhappen. Ook was het mogelijk om te tennissen, voetballen, touw te springen en vier op een rij XXL te doen. Voor de oudere leeftijdsklasse was een opblaas stormbaan en springkussen aanwezig. In de loop van de middag was er zelfs de mogelijkheid om levend stratego te spelen. Een spel waarbij de spelers actief en alert moeten zijn.

Aan het einde van de dag gingen de bezoekers uitgeput naar huis maar met een euforisch gevoel. De lach van oor tot oor op de gezichten gaven een duidelijk oordeel. De nationale buiten speeldag van 2016 was een groot succes. In totaal zijn er 150+ bezoekers langsgekomen om heerlijk buiten te spelen. 

Slechts één nadeel, de volgende nationale buiten speel dag is pas over 364 dagen. Laten we in de tussentijd dan maar veel buiten gaan spelen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly