Return to site

Flikker op?!

'Minister scherpt inhoud mbo-lessen over seksualiteit diversiteit aan'.

Op 19 april 2018 verscheen onderstaand artikel op nu.nl. Voor Young Society is de workshop: 'Flikker op?!' dé bijeenkomst waar wij jongeren in discussie brengen over homoseksualiteit, biseksualiteit en transseksualiteit. De jongeren voeren verschillende opdrachten uit, die de bewustwording en empathie over het onderwerp zullen vergroten. Op dinsdag 8 mei mogen wij deze workshop weer aanbieden bij De Rooi Pannen in Tilburg!

Vinden jullie het op school ook belangrijk om meer bewustwording te creëren over seksuele diversiteit? Neem dan contact op met ons via: info@youngsociety.nl.

Het artikel: Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) wil dat de teugels strakker worden aangetrokken op het gebied van onderwijs over verscheidenheid in seksuele voorkeur. De minister wil dat mbo-studenten leren dat een respectvolle omgang met seksuele diversiteit positief is. Dat zou nu soms onvoldoende geborgd zijn.

Mbo's zijn nu verplicht hun studenten voor te lichten over homoseksualiteit en andere seksuele verscheidenheid. Daarbij wordt gesteld dat het een onderwerp is waarover je van mening kunt verschillen.

Juist dat is Tweede Kamerleden Kirsten van den Hul (PvdA) en Jasper van Dijk (SP) en ook Van Engelshoven te neutraal. De minister gaat de voorschriften daarom aanpassen, zodat doorklinkt dat respect voor andere seksuele voorkeuren ''een basiswaarde in onze samenleving'' is.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly